Longines Spring Classic of Flanders

27.04.2017 - 30.04.2017

Spring Tour Lummen

26.04.2017 - 30.04.2017
02.05.2017 - 07.05.2017
09.05.2017 - 14.05.2017

Join us!

Nieuws

Volledig vernieuwe Garden Arena onder constructie

Algemeen

De nieuwe Garden Arena zal een grote, volledig gedraineerde zandarena worden (geopad). Afmetingen: 105x60m (voorheen 82x38m)

Meer info over Spring Tour kan u hier vinden.

Aankomen met paarden

Algemeen

Wanneer je met je paarden arriveert op Jumping Lummen, volg dan de HORSETRUCKS richtingaanwijzer om op de parking te raken!
GPS adres: BOVENSTRAAT, 3560 LUMMEN.

Veiligheidsmaatregelen voor bezoekers van Jumping Lummen

Algemeen
  • Grote zakken of rugzakken laat je best thuis. Check voor je vertrekt zeker op deze website nog of rugzakken al dan niet zijn toegestaan.
  • Vertrek op tijd! De kans bestaat dat je even moet aanschuiven door extra veiligheidscontroles aan de ingang.
  • Laat je spullen nooit onbewaakt rondslingeren.
  • Heb begrip voor eventuele extra controles en werk hier vlot aan mee.
  • Parkeer je wagen enkel daar waar het is toegestaan. Let op dat je je voertuig niet parkeert op een plek waar er een parkeerverbod geldt! Dit verbod is er om een reden.
  • Merk je iets of iemand verdacht op? Meld dit dan zo snel mogelijk aan de aanwezige security of aan de politie via het noodnummer 101.
  • Zorg ervoor dat je altijd je identiteitskaart op zak hebt.
Lees verder.

Steve Guerdat wint de Longines Grand Prix met Hannah!

Achtenveertig ruiters gingen van start in de Longines Grand Prix, over een parcours van 1 m 60 met barrage, dat voor sommige ruiters net te hoog gegrepen was. Nochthans had parcoursbouwer Eugène Mathy een fair parcours gebouwd, maar een vijfsterren Grand Prix moet natuurlijk een hoge moeilijkheidsgraad hebben, er werd dan ook 200 000 Euro verdeeld onder de top twaalf, waarvan 50 000 Euro voor de winnaar. Uiteindelijk kwamen vijf combinaties in barrage. De overwinning ging naar de Zwitser Steve Guerdat met Hannah, een tienjarige BWP merrie van Dulf van den Bisschop x Kashmir van Schuttershof.
Steve Guerdat:"Ik moet eerst en vooral de parcoursbouwer en de organisatie feliciteren. Het terrein lag er onberispelijk bij en het parcours was werkelijk uitstekend gebouwd. Ik rijd Hannah nog maar enkele maanden, dit is haar eerste vijfsterren Grand Prix. Ze sprong vandaag de twee rondes werkelijk fantastisch, ik denk dat het er eentje is waar je in de toekomst nog gaat van horen."
Ook de nummer twee, de Zweed Peder Fredricson had met H&M Christian K een paard onder het zadel dat zijn eerste vijfsterren Grand Prix liep.  De ItaliaanEmilio Bicocchi werd derde met Sassicala Ares.
Beste Belg in de Grand Prix was Pieter Clemens met Verdico met 1 strafpunt tijd. Constant Van Paesschen werd gelauwerd als beste Belg van het concours.
Lees verder.

Holger Wulschner en Thierry Goffinet winnen de Six Bars.

 De Belg Thierry Goffinet met Artuur Jh Z en de Duister Holger Wulschner met Catch me T werden ex aequo eerste in de six bars. Zij waren de enigen die foutloos over de steilsprongen met de laatste op 1 m 85 gingen. In de ronde met de steilsprong op 1 m 95 gingen ze beiden in de fout.

Johnny Pals wint de Derby of Flanders Memorial Nick Motmans met Urjul van Generhese.

De derby of Flanders, over een parcours met natuurhindernissen tot 1 m 60, was ook dit jaar geen makkie. Geen enkele van de 11 starters kwam foutloos rond en het beste resultaat was 8 strafpunten. Vijf ruiters met 8 strafpunten streden in een spannende barrage voor de overwinning.
Johnny Pals mocht met zijn 11 jarige Urjul van Generhese als laatste de ring in, bleef foutloos en dook nog een seconde onder de tijd van de ier Dermott Lennon met Gelvins Touch. Johnny Pals is een Nederlandse ruiter die zijn stal heeft in het Belgische Wijshagen en is een trouwe gast op Jumping Lummen. ”Vorig jaar werd ik met Urjul tweede na barrage nu moest er weer barrage gereden worden. Ik was de laatste en een vriend had een paar andere ruiters gezien. Hij zei mij dat ik alleen kon winnen als ik voluit ging van begin tot einde. Dat heb ik ook echt gedaan en het lukte gelukkig. Ik heb Urjul niet speciaal voorbereid, toen ik in Portugal was met andere paarden heeft een amazone hem op concours tot 1 m 30 gereden. Ik ben één keer op natuurhindernissen gaan trainen meer niet.”
Lees verder.

Anthony Condon en Balzac winnen de Prijs Stephex.

De prijs Stephex, een Longines Ranking proef volgens Barema A met barrage, was de laatste kans om zich te kwalificeren voor de Longines Grand Prix van zondag.

Van de 66 combinaties die van start gingen over het 1 m 50 parcours bleven er slechts 5 foutloos. De Ier Anthony Condon met Balzac won voor de Zweedse Angelie Von Essen met Bydalens Qamaieu de Montsec. Anthony Condon:”Het basisparcours was zwaar en de tijd stond kort waardoor er weinig ruiters de barrage haalden. Ik moest als eerste van start in de barrage en heb vlot doorgereden zonder het laatste risico te nemen. Balzac heeft een grote galoppade en op een terrein zoals dit is dat natuurlijk een voordeel. Morgen rijd ik Balzac ook in de Grand Prix. Hij is in vorm vorige week in de Grand Prix op het CIS3* in Eschweiler had ik de pech dat op twee hindernissen van de finish mijn bit doormidden brak en ik moest opgeven.”

Lees verder.

read more
Lees meer nieuws.

Onze Partners

Lees de sponsorgids en wordt een officiële partner.
Vul het hospitality formulier in om een VIP tafel te reserveren tijdens de Longines Spring Classic of Flanders (CSIO5*).